Nikon D3100

Glömde berätta den stora nyheten i torsdagskväll. Anledningen till att jag är sprängd av lycka är; jag är nu mer ägare till en ny kamera! Nikon D3100 är modellen. Sviker dock inte Nikon D40:n, eftersom jag har lärt mig så mycket nytt om den. Nikon D3100 har en hel del bra funktioner. En av dessa bra funktioner är att man kan filma i HD med den - fantastiskt! Dessutom har den en guide - tips för bra bilder och så vidare.
 
Ovan ser ni bilderna jag tog ikväll. Jag är med ett enkelt uttryck KÄR i denna skapelse.
Vill. Fota. Ännu. Mer. Nu!

Trettioende maj tvåtusentolv

Jag trodde aldrig att det skulle bli så tomt när familjen åkte iväg i eftermiddags på sin lilla tur i husbilen. De kommer tillbaka hem imorgon. Jessica började jobba kl. 7 imorse, och slutar 21.10. Ska bli så himla skönt att få hem henne, även fast jag bara varit ensam i 7 timmar! Haha.
 
Vi ska gå en kvällspromenad. Känner att jag behöver snacka ut. Idag har det varit kanonväder. Var uppe i 28 grader. Det é gött! Ikväll har jag suttit på verandan och läst Elsas hemlighet, satt samtidigt och mös med Smilla! Sen började hon pipa, så jag tyckte det var lika bra att gå en liten runda med henne. Tog med kameran, så ska snart visa upp bilderna jag fotade!

I'll be waiting for this

God eftermiddag kära människor.
 
Idag har jag varit i ystad och gjort lite ärende. På väg till stationen började det dugga, och plötsligt öppnade hela himlen sig. Det är mysigt med regn. Förstår inte dem som klagar konstant på regn. Det är naturens gång. Dessutom framhävs alla sommardofter mycket lättare när det regnar, och jag gillar verkligen det!
 
Har precis varit ute med hunden - och ja, i ösregn. Har bytat om till mjukisshorts och tar det lugnt just nu. Uppskattad helg! Får se vad den har att bjuda på. Mamma, pappa och Jacobine ska åka iväg med husbilen, och Jessica ska jobba två 14-timmarspass, så jag är ensam hemma! [Paaaaaardey!!] haha....

Nelly shoes, Nia.

Senaste kapet från Nelly.com. Så ljuvliga. 14 centimeter höga med platå. Kan det bli bättre?

Just like water through my hands


Do you want to be my model?

Jessica modellade för mig idag efter att jag kommit hem från Ystad. Så himla vacker klänning hon bar! Kommer från KappAhl för er som är intresserade. I sommar kommer det bli ännu mer modellande. Jag själv måste öva på att trivas framför kameran, och inte bara bakom! Alla i min familj har lyckats komma med på bild, men eftersom det nästan bara är jag som går runt med kameran hela tiden - så har jag en minimal chans att komma med på bilder. Synd, men ändå skönt.

The first time

älskade sam. minstingen av alla kattungar. du har varit en stark kille, och jag är säker på att du kommer bli stor och en envis grabb med alla äldre kattungar runtomkring dig!
 
idag har jag och jessica hämtat ut något alldeles underbart! berättar mer senare ikväll. jag kan säga att jag är lycklig. och att denna sak är helt fantastisk och jag ger den en massa kärlek.

Midsommarafton

Midsommarmaten!

Bilder från resan

Passade på att fotografera på morgonen efter vår natt i husbilen. Så här vackert väder var det alltså på morgonen på midsommarafton, och det höll till drygt 16-17 tiden. Gillar bilden jag tog när min syster sitter på stenen och kollar ut över sjön. Den känns fridfull, lugn och samtidigt full av känslor.

Mobilskal

Har blivit kär i mitt nya stilrena iPhoneskal. Köpt på Kjell och Company - 3st för 149kr. Gillar inte när det är för mycket detaljer på ett skal. Men som sagt, det är en smaksak. Är lite ledsam över mitt Cath Kidston-skal som är ganska i sönder, om man kan säga så. Får köpa ett nytt snart igen!

Vår resa uppåt i landet!

Bild från en sjö påväg upp mot Vimmerby.
 
Igår packade vi inför vårt äventyr. Mamma och pappa har köpt en husbil, så igår blev premiär för både oss och husbilen. Jag och Jessica satt där bak och kollade ut genom det stora fönstret på det vackra landskap vi hade utanför. Fotade konstant med både systemkameran och med våra iPhones. Nästan som att vi aldrig sett världen innan haha.
 
Vi nattade över vid Växjö, och hade det ganska mysigt med vår fräsha husbil. Vaknade upp i morse till ett härligt väder, då det gick suveränt att endast bära shorts och kortärmat. Fotade en hel del bilder innan vi begav oss vidare - dessa bilder visar jag i ett senare inlägg.
 
Idag vid halv 1 tiden kom vi fram till Vimmerby. Hälsade på pappas morbror Nils, och hans fru Solveig. Var drygt 7 år sedan som jag och Jessica träffade dem sist, så det var verkligen jätteskoj och trevligt att äntligen få se och prata med dem igen efter en sådan lång tid. Dem bjöd på god midsommarmat, kladdkaka, jordgubbstårta, kex, té och kaffe. Vädret var dessutom på vår sida denna midsommarafton. Runt 20 grader varmt, strålande sol och knappt någon blåst. Jag är mycket nöjd över vår tur upp till Småland!
 
Nu önskar jag er alla en fortsatt trevlig midsommar. Kram!

Nils - Stopp i lagens namn!


Sötaste Nils!

Finbesök på vår gård


Idag när jag kom hem från Ystad möttes jag och syster av fint folk! På gårdsplanen stod min faster Kerstin, hennes man Gustav, och min kusin Martin tillsammans med hans fru Anna och deras son Nils. Martin, Anna och Nils bor uppe i Stockholm, och senast vi träffade dem var för ett år sedan på farmors begravning. Mycket synd att vi inte ses oftare - för ikväll har vi har det jättetrevligt!

Gustav grillade kött. Jag, Jessica, mamma och Anna hjälpte varandra i köket med baguetter, potatis, dela grönsaker som skulle grillas och goda såser. Alla blev belåtna och dessutom mycket mätta!

Innan dem begav sig hemåt fick Nils åka den stora röda traktorn tillsammans med Martin och min bror Andreas. Tror det var en mycket stor upplevelse för honom och han åkte sedan hem med fullt utav överskottsenergi i hela kroppen! Nästan så att man blev kär i honom haha. Ser fram emot att få träffa dem alla snart igen!

I believe in yesterday


Dagarna springer iväg i 190. Jag hinner knappt blinka förrän halva dagen har gått. Samtidigt är det så skönt att det börjat hända saker i mitt liv. Har en del saker på G. Nu börjar jag även få kläm på hur jag vill ha min framtid - på ett ungefär åtminstone!

Igår eftermiddag gick jag och Jessica på stan en liten snabbis. Hon köpte fina plagg, och jag kom hem med ett nytt skrivblock och ett REA-linne från H&M. Visar snart!

Efter snabbisen på stan körde vi till Sandskogen för att jogga 5an. Jag är så jädrans stolt över mig själv, och även över min syster. Från att vi har haft en världsdålig kondis, till att jogga nästan hela 5an utan uppehåll. Blev några stopp - men då var det powerwalk som gällde! Det är ju så bra att jag lyckats lära mig att tänka i nuet. När jag joggar så tänkte jag förr "åååh tusan, sen kommer den låååånga stigen som är så jobbig att ta sig igenom - för att det känns som att man aldrig kommer någonstans!" igår var tankarna såhär istället "nu är jag här, på detta stället och joggar. jag tar mig framåt och njuter av vad jag gör för just denna stund". Istället för att stressa iväg, så tog jag och levde för den stunden. Sen är det ett stort plus att tänka på sin frukt och sin flaska med vatten som ligger i bilen och väntar som belöning ifall det blir jobbigt! ;-)

Måste bara säga en sak! Jag är så in i bombens nöjd över hur jag lyckats inom träningen. Trodde aldrig att det skulle bli lättare och lättare. Nu kan jag till och med gå upp kl. 6 på morgonen för att ge mig ut och träna! Begriper inte vad som hänt med mig. Blir så motiverad av allt och alla runomkring mig. Och en sak till; igår på H&M provade jag en klänning. Den satt så himla fint. Var aprikosfärgad och räckte till knäna, + att den var figursydd. Innan har jag haft storlek 38, men vips så passade denna klänningen mig, som dessutom var i storlek 34. Men som sagt, det där med storlekar är så olika. Ibland behöver man en mindre storlek, och ibland en större. Helt beroende på vad det är för tillverkare av plagget.

Goodbye my lover, goodbye my friend.


Har rensat bort massvis av mappar, bilder, klipp och så vidare på datorn. Har även fört över en hel del som jag vill spara på den externa hårddisken. Det är nästan med lite gråt i halsen och tårar i ögonen som jag faktiskt gör det här. Imorgon kommer jag lämna över min pärla [det vill säga min älskade dator] till min bästa syster! Hon förtjänar den lätt. Jag är skyldig henne massvis av pengar, och då slog idén mig - att jag skulle ge bort min dator till henne.

Från och med imorgon kommer jag alltså vara datorlös, och även skuldfri haha, om man nu kan kalla det för det. Istället kommer jag använda mig en hel del utav min andra ögonsten - det vill säga min vita iPhone. Kommer få använda denna datorn när jag behöver blogga, så ni kan vara lugna, jag slutar inte blogga. Hehe. Känner ändå en viss lättnad över detta, för nu ska jag spara mina pengar. Jag lovar mig själv, min syster, min familj och alla er läsare där ute - att från och med idag - så lovar jag att jag aldrig mer ska låna pengar av någon. Har jag inte pengar, så gäller det bara att bita ihop och spara tills jag har råd. Det gör ju bara ont i själen när man är skyldig någon pengar.

Förresten, redan nu kollar jag på en ny dator. Får se vart det landar. Har redan börjat spara mina pengar och fört över dem på mitt sparkonto. Detta kommer bli perfa! Godnatt mina sockersnäckor.

Vallmoblommor


Dagens bilder! Hade varit vackert att fotografera ett helt vallmofält... Har dock ingen susning om vart det finns här i närheten av oss.

En av mina högsta drömmar


Bild från i eftermiddags när jag äntligen tog tag i fotograferandet igen

Det är nästan obeskrivligt hur mycket jag älskar att fotografera. Och hur det pirrar i magen så fort jag bestämmer mig för att ta tag i kameran för att ta en promenad och få massvis av bilder!

Men det dumma med mig, är att jag aldrig riktigt tagit tag i fotograferandet på allvar. För jag har hoppats så många gånger att jag verkligen ska ta ork till att läsa på om inställningarna. Det har aldrig blivit av riktigt. Känner att jag hade kunnat vara ännu bättre, och framför allt att jag hade kunnat få fler avancerade bilder.

Jag är så gott som självlärd. Gick Digital foto A sista året på gymnasiet, men allt vi gick igenom där kunde jag redan. Blev endast en repetition för min del. Blev ändå förvånad över mitt MVG som jag lyckades skrapa hem på den kursen. En av mina högsta drömmar är att gå en fotokurs, fotograflinje eller något liknande, och sedan jobba på en tidning. Självaste problemet är att det finns tusentals fotografer - och för att lyckas bli en värd fotograf, måste man även lyckas göra något väldigt unikt och speciellt för att sticka ut från mängden.

Vill man verkligen något - så funkar i stort sätt vad som helst. Tror till och med att man hade kunnat göra något som folk även tror är nästintill omöjligt! Våga tro på DIG själv. Sätt upp mål, delmål, dagsmål, livsmål osv. Vi lever trotsallt bara en gång - sägs det - och tänk på att den enda personen du ska få leva med resten av livet - är faktiskt dig själv. Ingen annan. Ta vara på dina egenskaper, talanger, viljor och fritid.

Jag vill kunna leva fritt.

I can do it

Perfekt att läsa när man vaknar! Har texten som bakgrundsbild, så ser direkt på morgonen denna inspirerande text när jag kollar iPhonen - funkar dessutom utmärkt. Känner mig genast starkare och envisare när jag läst den och inser att även JAG kan klara det.

Let me know

När jag väl har bestämt mig för att gå in för något på allvar, så hinner jag inte med datorn alls. Jag prioriterar det viktiga först, och det funkar faktiskt alldeles perfekt. Jag var dock en synderska i tisdags med glassen, och i onsdags blev det lite sura band som smakade alldeles ... bra. - Det var dock så ovärt det.

I torsdags blev det nya tag. Tror aldrig att jag känt mig så bestämd och motiverad innan. Hjälpte till här hemma på gårdsplanen med att skyffla undan singel - eftersom vi håller på att göra om vid trapporna. Kommer bli jättefint! Var full av energi hela dagen och jag tror jag strålade mer än vad självaste solen gjorde. [Här kom jag även överens med mig själv, Jessica och bästa killkompisen att jag inte skulle äta godis på jättelänge - om jag bara får ta del av deras söta utseenden, så klarar jag mig bra utan gottis! Så, nu ska vi se hur länge jag klarar mig. Popcorn, när jag vill, och glass på lördagar är tillåtet]

Igår - det vill säga fredag - fixade jag och syster klart på gårdsplanen, och vi började även skyffla bort ogräs. Vi kommer lätt få den finaste gården på läänge hahaha. Ska även måla och fixa i alla rabatterna... Kanonas! På kvällen satt vi på mitt ommöblerade sovrum och kollade på HSM 1.  Ååååh Zac Efron! <3

Idag har jag och jessica promenerat jättelångt. Gått 3 promenader, och sammanlagt kom vi upp i 1.5 mil. Känns bättre när man delar upp motionen, istället för att köra allt i ett race och sedan vara stilla resten av dagen. Vi har även varit och handlat gott bröd och bullar - för vi skulle få finbesök av faster Kerstin och hennes man Gustav. Ikväll grillade Jessica och jag kött, kokte nypotatis, gjorde en jättegod sallad och hade tzatzikisås till. Perfekt lördsagsmat. Ikväll har vi kollat på HSM 2, och jag har aldrig upplevt dem filmerna så känslofulla - men ikväll var den verkligen full av känslor!! Jessica gottade sig med gott godis bredvid mig - men jag lyckades motstå. Har ätit lite popcorn nu på kvällen.

Hoppas ni har haft ett par underbara dagar!!

Tisdagens händelser.


Ni vet när man vaknar upp och har ingen susning om vad man ska göra om dagen? Tar man inte tag i nuet, så händer det inget på hela dagen. Igår upplevde jag dagen på det viset. Hade ingen som helst aning om vad jag skulle göra. Det enda jag kände för var att åka låååångt iväg.

Mot eftermiddagen vände alltihop. Mamma frågade om vi ville ut och fika, så vi körde till fritidsbaren i Ystad. Beställde glass i stora lass. Haha. Den var faktiskt jättegod!! Strövade dessutom runt i min Wild Spirit magtröja från KanDee som jag inte använt på jättelänge, för att jag varit missnöjd med min mage. Äntligen börjar jag bli nöjdare.

Och oj vad mina föräldrar är guld värda! Vi åkte till ett ställe igår - och jag trodde seriöst att pappa skämtade med mig och syrran - men icke sa nicke. Vi är en sak rikare nu. Haha, än så länge är det hemlis.... Men gud vad glad jag är... Förändrar ju hela sommaren!

Måndag. 4 juni 13:55


Ställde klockan på 6 imorse, men pallade inte med alarmet, och plötsligt vaknade jag av att ryck 07.30. Denna måndagsmorgon började alltså med sovmorgon, och sedan gav jag mig ut tillsammans med Jessica för en powerwalk. Lyckades jogga en hel del. Åhh vad grymma vi var.

Har varit på informationsmöte på arbetsförmedlingen om något tråkigt. Hoppas dock på att min uppfattning ändras inom kort inför det som komma skall.

Sitter just nu i storarummet och myser i vår fåtölj. Har träningsvärk efter Zumbapasset igår, eller så är det mitt styrketräningspass igår som gjorde nytta! Nu vet jag i alla fall att jag tränar rätt - och att min kropp börjar må bättre än vad den en gång gjort.

Det finns väl inget finare än när man kan styra över sitt eget liv och skapa något fint av det man har?

Today is the day

Idag är dagen i mitt nya liv. Jag går en ny och bestämd väg. Allt handlar hela tiden om hur man gör det. "Det blir vad man gör det till". Igår gav jag mig tusan på att faktiskt klara detta för en gångs skull - att gå min egen väg och göra det på MITT sätt.

Det jag snackar om handlar främst om träningen, men även om allmänna saker. Jag vill utvecklas inom olika områden - vad det gäller fotografering, målning, spelning av gitarr och piano, och så vidare. Nu tänker jag inte lägga allt åt sidan och vänta på bättre tider. För dessa tider har aldrig varit bättre. Nu vet jag att jag är redo - och jag är fit for fight, hehe.

Något jag dessutom ska bruka allvar med nu är mitt KÖRKORT. Så länge jag tänker och gör det noggrannt, så tror jag att jag kommer fixa det utmärkt.

Allt återstår att se. Som sagt - idag, vecka 23, den 4 juni 2012 börjar jag gå min egna väg. För nu gäller det.

Färgglada träningskläder som gör mig pepp


Bästa tipset jag har att komma med för dagen är FÄRGGLADA TRÄNINGSKLÄDER!! De ceriserosa träningsshortsen kommer från H&M, och gick på endast 99:-. De sitter jätteskönt och är klart värda sitt pris. Min neongula träningsbh kommer från Stadium - minns dock inte priset! Och mitt lysande gröna linne som jag använder som träningslinne kommer från H&M och gick på 49.50:-.

Ni ska tro vad jag lyser upp vägen när jag är ute på mina powerwalks och joggingturer. Dessutom blir jag väldigt motiverad av att bära dessa upplysande kläderna när jag ska ge mig ut. Alltså ett tips till er som känner er omotiverade - köp färgklickar!

2 juni


Lördagen den 2 juni idag. Har passat 3 barn idag, och vi har hunnit med en hel del saker. Kollat på kattungarna, kaninerna, rullat boll med Smilla (vår underbara vovve), barnen åkte traktor med papsen, vi åkte sedan för att kolla på vår brors grisar och tjurar! Innan idag åt vi korv med bröd, och åt glass som efterrätt! Gotttttt.

Ikväll ska jag och Jacobine ha myskväll. Just nu sitter vi och kollar på filmen "Upp". Får se vad resten av kvällen bjuder på. Tror det blir beställd pizza idag. Lördag idag, som sagt, så då är det "äta-vad-jag-vill-dagen". Enda dagen på veckan som jag gottar mig. Dock har det blivit för mycket av gottandet denna vecka. Imorgon blir det Zumba + ett träningsschema inför nästa vecka! TAGGAR. 

Nothing can break me down


Min dag har bestått av flera kilometers powerwalk, god frukost [som alltid], ommöblering i stora rummet - d.v.s flytt av vårt jättetunga piano som inte har några hjul, vilket resulterade att golvet blev lite raspet!, i eftermiddags fikade familjen på färska hallon, björnbär, fruktjuice och havrekex.
Nu ikväll har vi haft finbesök hemma hos oss. Min bror och hans sambo kom hem till oss och åt mat, sedan fikade vi på kladdkaka och någon annan knasig kaka. Sådan skillnad det blivit sen jag börjat äta sundare och mindre mängd med mat - sockersuget är som bortblåst, och kladdkakan var inte ens frästande...

The way


Sötisungar!


Under bara drygt en månad har vi lyckats få 14 kattungar, varav 4 olika kullar. Som naturens väg brukar funka, så är det inte alltid alla som är starka nog för att överleva. Nu har vi 9 små kisseungar kvar, och vi hoppas på att de små liven klarar sig! (Dock går mammorna iväg med dem....)